2024. április 18. - Andrea, Ilma

Jön a Fidesz uralta agrárkamarai választás

A november 3-ai agrárkamarai választás egyben értékválasztás is lesz - vélte az egyik induló, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz) elnöke az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.
2017. november 1. szerda 11:00 - HírExtra
 
Jakab István elmondta, a tagok szavazataikkal nemcsak a köztestület felépítéséről és működéséről, hanem az elmúlt öt évben elért eredményekről is döntenek majd.

Mint mondta, a Magosz mellett a másik jelölőszervezet, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ), amely kilenc megyében állított jelölteket.

Az elnök szerint, míg a Magosz egy jól bevált, professzionálisan működő rendszert szeretne tovább vinni, addig a MOSZ a kötelező kamarai tagság eltörlését szeretné, a forrásokat elvonásáról és létszámcsökkentésről beszél.

Jakab István úgy vélte, az agrárium is új kihívások előtt áll, új technológiák jönnek, amihez újfajta tudás kell, nemzetközi szinten új hálózatok jönnek létre, és ha ezt a termelői oldal nem veszi figyelembe, akkor nem lesz versenyképes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását