2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Fegyverek helyett bőven lenne mire költeni

Az atomfegyverek még mindig az erőegyensúly zálogai a világban - mondta Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő szombat reggel az M1 aktuális csatornán Ferenc pápa szavaira reagálva, aki a Vatikánban a nukleáris leszerelésről zajló nemzetközi találkozón szólalt fel.
2017. november 11. szombat 15:03 - HírExtra
 
A katolikus egyházfő pénteken kijelentette, hogy a korlátlan fegyverkezési versenyre fordított kiadásokat inkább a szegénység elleni küzdelemre, a békére, az egészségügyre, a környezetvédelemre, az emberi jogok védelmére kellene fordítani.

Kis-Benedek József szerint jelenleg a nukleáris arzenált nem csökkentik a világon, hanem korszerűbb eszközökkel bővítik. Ez pedig az egész emberiséget fenyegeti, hiszen egy esetleges atomháborúnak nincsenek győztesei - tette hozzá.

"Ha felére csökkentenék az atomfegyverek számát, még akkor is sokszorosan el lehetne pusztítani a világot" - hívta fel a figyelmet a szakértő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását