2018. november 16. - Ödön

Szucsánszki is bent lehet

Szucsánszki Zita mégis bekerülhet a magyar női kézilabda-válogatott szűkített keretébe a jövő pénteken kezdődő németországi világbajnokságon.
2017. november 21. kedd 08:02 - HírExtra
 
Kim Rasmussen szövetségi kapitány hétfőn az M4 Sportnak elmondta, Tomori Zsuzsanna és Szucsánszki Zita játéka még mindig kérdéses, "de ha szerencsénk van, a későbbiek során számíthatunk rájuk".

A november 10-én kihirdetett szűkített, 19 fős keretnek a Győr átlövője, Tomori tagja volt, a Ferencváros irányítója, Szucsánszki viszont nem. "Zita áll közelebb ahhoz, hogy csatlakozhasson a válogatotthoz, ha szükségünk lenne rá. Zsuzsi nagyon sokat dolgozik azért, hogy visszatérhessen. Nyitva hagyom mindkettőjük számára az ajtót" - nyilatkozta a szakvezető.

Mint kifejtette, Szucsánszkinak a tavasszal megműtött válla még mindig nincs tökéletes állapotban, ezért a korábbi lövőerejét sem nyerte vissza.

Fontos különbség a két játékos között, hogy Szucsánszki rendszeresen játszik klubcsapatában, Tomori viszont a térdsérülése miatt október eleje óta nem lépett pályára.

A kapitány megerősítette, a csütörtöktől vasárnapig tartó Möbelringen Kupa nemzetközi felkészülési tornára 18 játékos utazik Norvégiába.

"Igaz, hogy mindenki fáradt, de remek formában vannak. A klubcsapatok jó munkát végeztek az elmúlt egy esztendőben, ennek köszönhetően a lányok sokkal jobb fizikai állapotban vannak, mint tavaly. Kijelenthetem, ez a keret erősebb, mint egy évvel ezelőtt" - szögezte le Rasmussen, aki a tavaly decemberi, svédországi Európa-bajnokságon a 12. helyen végzett a magyar együttessel.

A világbajnokságra 16 kézilabdázó nevezhető. A torna folyamán cserélni is lehet, de az új játékosok csak a korábban kihirdetett, 28 fős bő keret tagjai közül kerülhetnek ki. A magyarok a norvégokkal, a svédekkel, az argentinokkal, a lengyelekkel és a csehekkel szerepelnek azonos csoportban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását