2024. április 19. - Emma

Százmilliárdokat kockáztat a magyar kormány a lopás érdekében?

Újabb 4,4 milliárdos szennyvízkezelési közbeszerzést nyert el Mészáros Lőrinc Vácott, tovább folytatva világrekord-gyanús veretlenségi sorozatát a területen. Ahol ő elindul a szennyvízkezelés területén, ott nyer is, mint Kincsem, a csodaló írja blogjában Jávor Benedek, európai parlamenti képviselő.
2017. november 26. vasárnap 10:46 - HírExtra
 "A gond csupán az, hogy a szennyvízkezeléssel kapcsolatos egész pályázati rendszert súlyosan aggályosnak tartja az Európai Bizottság, amint az az erről készült, és általam látott audit jelentéstervezetből világosan kiderül" - írja Jávor Benedek.

A jelentéstervezet a már megkötött szerződések esetén jelentős, akár a 25 százalékot is meghaladó pénzügyi korrekciót javasol, illetve azt, hogy a további, a rendszer keretében keletkezett számlákat egyáltalán ne fizessék ki.

"Amíg a jelentéstervezetet nem véglegesítik, addig persze a magyar kormány kockáztathat. Rohanhat előre a projektek megpályáztatásával és lebonyolításával, hogy a rendszer teljes felfüggesztése előtt minél több uniós forrást kössenek le a verhetetlen gázszerelő cégei."

Ennek azonban Jávor szerint az lehet a következménye, hogy a projektek tényleges kifizetésekor az összességében sok száz milliárd forintos költségek jelentős részét, akár százmilliárdos nagyságrendben, az EU végül nem fogja kifizetni, és a számlák a magyar adófizetők nyakán maradnak.

"Amit ők persze örömmel kifizetnek, mégiscsak méltatlan, hogy Orbán Viktor gyermekkori strómanja (már az oviban is ő csórta repetát Viktornak a konyhás nénik orra előtt), annyi év megfeszített munka után még mindig nem az ország leggazdagabb embere" - írja a politikus.

Majd sorait így zárja: Alternatívaként felállhatnak, és elzavarhatják ezt az egész pökhendi, tolvaj bagázst.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását