2024. március 29. - Auguszta

A Jobbik felháborodott

Felháborító, hogy már megint megalázzák a szociális ágazat dolgozóit! - írja közleményében Sneider Tamás, jobbikos politikus.
2017. november 28. kedd 09:11 - HírExtra
 

Sneider Tamás emlékeztet, "megjelent az a gyalázatos jogszabály-módosítás, mely alapján tudni lehet, mekkora „béremelés” várható jövőre a szociális ágazatban. A közalkalmazotti bértábla, valamint a szociális ágazati összevont pótlék egyes tételeinek összeadásával megkapott szociális ágazati bértábla egyértelműen mutatja: a béremelés csak a minimálbér és a garantált bérminimum emeléséből adódik, illetve azoknál a diplomás szakembereknél, akiket idén utolért a bérminimum, elvégezték a szükséges korrekciót."

A politikus szerint, mindenki számára egyértelmű, hogy az ágazat dolgozói már nem is számítanak többre a kormánytól. Úgy véli, 2010-ben még talán elhitték Orbán Viktornak a bérük haladéktalan rendezésének ígéretét, mostanra azonban mind a saját, mind a klienseik, ellátottjaik példáján látják: ezek üres hitegetések.

Snedier szerint hiába ismételgeti a kormány, hogy eredményes volt a szociális bérfejlesztés, a humán-egészségügyi, szociális ellátás területén dolgozók átlagosan havi kevesebb, mint 120 ezer forintot visznek haza; ez érdemben január elsejétől sem fog változni.

"A kormány szégyene, hogy szerintük mindössze ennyit érdemel az az ágazat, amely 93 ezer dolgozója naponta 800 ezer emberről gondoskodik" - írja Sneider.

Közelményét így zárja: A Jobbik évek óta követeli a szociális ágazat valódi bérrendezését, az alapilletmény emelését a pótlékolás helyett. Évről évre benyújtjuk a költségvetési módosító javaslatot, mely 30 milliárd forint átcsoportosításával megteremtené ennek fedezetét, azonban a kormány ezt mindig lesöpri az asztalról.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását