2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ez bizony tovább nőtt

Az euróövezet gazdasági teljesítményének további javulására, a gazdasági növekedés gyorsulására utal a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet kedden közzétett kompozit beszerzésimenedzser-indexe.
2017. december 5. kedd 16:28 - HírExtra
 
Novemberben 56,2 pontra, az előzetessel megegyező értékre emelkedett az euróövezet végleges szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-indexe (BMI) az októberi 55,0 pontról. Legutóbb az idén májusban állt a novemberivel megegyező szinten a BMI.

A szolgáltatóipari és feldolgozóipari adatok összesítésével képzett kompozit BMI végleges értéke is az előzetessel megegyező 57,5 pont lett novemberre vonatkozóan, szintén magasabb az októberi 56,0 pontnál.

Novemberben Franciaország gazdasági teljesítménye nőtt a legnagyobb mértékben a 60,3 pontos, 78 havi csúcsra emelkedett kompozit BMI tanúsága szerint. Írországban 57,7 pontot, Németországban 57,3 pontot, Olaszországban 56,0 pontot, Spanyolországban 55,2 pontot ért el a kompozit BMI.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke zsugorodását jelzi.

A novemberi BMI-adatok alapján jó év végi teljesítményre lehet számítani az euróövezetben - foglalta össze a felmérés megállapításait Chris Williamson, az IHS Markit vezető közgazdásza. Elmondta: az adatok 0,8 százalékos negyedéves GDP-növekedésre utalnak az euróövezet negyedik negyedévére vonatkozóan. Németországban 0,9 százalékos, Franciaországban 0,7 százalékos, Spanyolországban 0,75 százalékos, Olaszországban pedig 0,4-0,5 százalékos lehet a negyedéves GDP-növekedés a negyedik negyedévben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását