2024. március 19. - József, Bánk

Izgalmas lesz a Tour de Hongrie

Amerikai, lengyel és olasz profi csapat is nevezett a 2018-as, immár 2.1-es kategóriára emelt Tour de Hongrie magyar kerékpáros körversenyre.
2017. december 19. kedd 11:40 - HírExtra
  

A szervezők keddi tájékoztatása szerint a viadalra eddig három Pro Continental besorolású csapat adta le nevezését. Magyarországra érkezik a Giro d'Italia rendszeres résztvevője, az olasz Androni-Sidermec-Bottecchia, a legerősebb lengyel csapat, a CCC Sprandi Polkowice, valamint az amerikai Novo Nordisk. Utóbbinak magyar vonatkozása is van, ugyanis a csapat jogelődjében, az akkor Type 1 nevet viselő együttesben profiskodott utoljára a világbajnoki ezüstérmes Bodrogi László.

"Egy kicsit meglepett, hogy rögtön nevezett egy olyan csapat, amely általában ott van a Giro d'Italia mezőnyében" - nyilatkozta Eisenkrammer Károly, a viadal főszervezője az esemény honlapján.

Elárulta: előzetesen arra számított, hogy az emelt szinten az első évben bizonyítaniuk kell, illetve fel kell kelteniük a nagy csapatok érdeklődését.

A Tour de Hongrie augusztus 14-én rajtol, és 19-én fejeződik be, a viadalon a nemzetközi szövetség (UCI) szabályai szerint mintegy 38 000 euró (11,8 millió forintos) pénzdíj, valamint 547 ranglistapont talál gazdára. Mindkét érték több mint duplája az ideinek. A jövő évi, minden eddiginél rangosabb Tour de Hongrie útvonalát februárban mutatják be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását