2018. április 22. - Csilla, Noémi

EAP: az ellenzéknek is hangot kell adni

A külföldön élő magyarokat tömörítő Európai Alternatíva Párt a választások tisztasága érdekében követeli, hogy ugyanúgy, mint Orbán az ellenzék is szólhasson az egymillió határon túli magyar szavazóhoz.
2017. december 29. péntek 12:51 - HírExtra
 
A választások tisztaságát súlyosan veszélyezteti, hogy egyedül Orbán Viktor szólhat az immár messze legnagyobb magyar szavazókörzetté nőtt határon túli magyar közösséghez - írja közleményében Somogyi Péter, az Európai Alternatíva Párt elnöke. 

Ez a szavazókörzet ma Magyarország messze legnépesebb szavazó körzetévé vált, a maga 1 millió szavazójával, hiszen egy átlagos magyar szavazó körzet 50-60 ezer főt jelent.

Az egymillió új szavazóhoz sajnos hozzá kell adni azt a 800 ezer külföldre vándorolt dolgozó magyart is, akik úgyszintén elérhetetlenek az ellenzék számára, törvényileg csak is a miniszterelnök kommunikálhat velük - emlékeztet. 

Ez Somogyi szerint megengedhetetlen hiszen a két választói tömb együttesen 1.800.000 főt tesz ki, ami a jelenlegi választási szabályok szerint, akár 50-60 parlamenti helyet is eredményezhet a 200 fős Országgyűlésben.

"Amennyiben komolyan vesszük magunkat ilyen nagymértékű szavazóról nem mondhat le az ellenzék, enélkül nem lehet nyerni. Ezért is megdöbbenéssel vettük, hogy az ellenzéki pártok részéről visszhangtalan maradt a felhívásunk."

A politikus emlékeztet, hogy az elmúlt hetekben az Európai Alternatíva Párt több ellenzéki kezdeményezéshez is társult, többek közt a Momentum EBESZ megfigyelőkre vonatkozó kedvezményezését támogattuk, illetve részt vetteka Jobbik által szervezett múlt heti tüntetésen is.

Ezért az Európai Alternatíva Párt ismételten felszólítja az összes demokráciát és a demokratikus értékrendet fontosnak tartó magyar politikai pártot, hogy csatlakozzanak felhívásukhoz és kezdeményezzenek olyan törvénymódosítást, ami lehetővé teszi a változást és az ellenzék számára is 1.800.000 új szavazó elérését.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön kire szavazna az országgyűlési választáson?
MSZP
Jobbik
Fidesz-Kdnp
Momentum
LMP
Európai Alternatíva Párt
DK
Kétfarkú Kutya Párt
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását