2024. március 19. - József, Bánk

Közös MSZP - Párbeszéd-lista

Közös listát állít az MSZP és a Párbeszéd, a névsort Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke vezeti, aki a két párt közös miniszterelnök-jelöltje is lesz - mondta az MSZP elnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón egy kérdésre válaszolva.
2018. január 11. csütörtök 16:15 - HírExtra
 
Arról, hogy a listán hány helyet kapna a Párbeszéd és a Magyar Liberális Párt, Molnár Gyula közölte, a helyekről nincs még konkrét és végleges megállapodás, azon dolgoznak, hogy a következő parlamentben a Párbeszédnek önálló frakciója legyen.

Igennel felelt arra a kérdésre, hogy a közös lista azt jelenti, hogy a parlamentbe kerüléshez az összes érvényes szavazat legalább tíz százalékát kell elérniük.

A pártelnök elmondta, a listáról hivatalosan február 10-én - az MSZP kongresszusán - döntenek hivatalosan, de úgy tekintik, hogy a döntés politikai értelemben megszületett.

Jelezte, mindenki felé nyitottak az együttműködésre egészen február 16-án éjfélig.

A hivatalos kampány a választást megelőző 50. napon, azaz február 17-én indul.

Az országgyűlési választás kiírását az MSZP elnöke úgy kommentálta: "a startpisztoly eldördült". Az MSZP és a Párbeszéd készen áll arra, hogy április 8-án mindent megtegyen azért, hogy Magyarországon kormányváltás legyen - hangoztatta.

Azért fognak dolgozni a következő 87 napban - folytatta -, hogy az embereknek világos legyen: európai, igazságos országot is lehet építeni.

Szerinte az emberek többsége változást akar Magyarországon. Hozzátette: ez csak akkor lesz igaz, ha az emberek jelentős része megmozdul.

Molnár Gyula közölte, "arra kérünk mindenkit, hogy április 8-át most ikszelje ki a naptárában. Mindenki menjen el szavazni. Ha kellő számban mennek el az emberek szavazni, akkor Magyarország 2018. április 9-től egy másik, egy nyugodtabb, békésebb ország tud lenni".

Az MSZP elnöke elmondta, a következő hónapokban végigjárják az országot Karácsony Gergellyel és be fogják mutatni: az országot kettészakították egy szűk, az elmúlt hét évben gyarapodó elitre és a többség Magyarországára, amely ebben az időszakban nem tudott boldogulni.

Molnár Gyula közlése szerint beszélni fognak arról is, hogy lehet több bért fizetni az embereknek, lehet kiszámítható és biztonságos a nyugdíjrendszer. Hozzátette: "felszabadítják" az oktatást és a GDP minimum hat százalékát költik majd erre a területre kormányra kerülve.

Kitért arra, el fogják azt is mondani, hogyan lehet növelni a forrásokat az egészségügyben és azt, hogyan lehet a várólistákat csökkenteni.

Arról is fognak beszélni - mondta -, hogyan lesz a családoknak és a nőknek jobb az országban.

A nap folyamán egyeztetett az egyéni jelöltállításról az MSZP, a DK és az Együtt elnöke. A Gyurcsány Ferenc DK-elnök irodájában tartott egyeztetésről egymásnak ellentmondóan nyilatkozott az MSZP és az Együtt elnöke. Juhász Péter azt mondta, hogy a DK-val ellentétben az MSZP nem nyitott a koordinációra. Molnár Gyula viszont úgy vélekedett: csak informális megbeszélést tartottak, ahol semmi nem dőlt el. Gréczy Zsolt DK-szóvivő azt mondta a várakozó újságíróknak, hogy Gyurcsány Ferenc nem nyilatkozik a megbeszélésről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását