2024. március 19. - József, Bánk
A Jobbik értékelése szerint a kormány tervszerűen csapolja meg a közpénzeket, ezért 2018 után el kell számoltatni.
2018. január 15. hétfő 11:44 - HírExtra
 
Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az OLAF súlyos szabálytalanságokat tárt fel az Elios Innovatív Zrt. 2011 és 2015 közötti, uniós forrásokat felhasználó közbeszerzéseivel kapcsolatban.

Emiatt előfordulhat, hogy 40 millió eurót, azaz közel 12 milliárd forintot vissza kell fizetni az Európai Uniónak - tette hozzá, jelezve: ez ellen az egyetlen mentsvár, ha a magyar ügyészség tárja fel az ügyet, ugyanis akkor a forrás felhasználható más célra.

A jobbikos politikus ügyészségi vizsgálatot sürgetett, azonban jelezte: nincsenek illúziói, mert a korábbi nyomozások során is arra jutott a hatóság, hogy nem történtek visszaélések.

Szilágyi György azt is közölte, az OLAF összeférhetetlenséget is megállapított, ugyanis Hamar Endre, az Elios egykori tulajdonosának cége, a Sistrade a pályázatok előkészítésében vett részt önkormányzati részről.

A képviselő szerint az uniós források szétosztását felügyelő Lázár János miniszternek tudnia kellett a nyomozásról. Szóvá tette, hogy a tárcavezető korábban a parlamentben ezzel szemben azt mondta: a bizottság semmilyen bűncselekményre utaló jelet nem talált a vizsgált ügyekben.

A cégnek 2009-ben 8,4 millió, majd 2012-ben 3 milliárd forint bevétele volt - mondta Szilágyi György, aki szerint ez egyértelműen azt mutatja, hogy "maffiakormány van hatalmon".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását