2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Szegényedik az orosz lakosság

Tavaly 1,7 százalékkal csökkentek a lakossági reáljövedelmek Oroszországban, ahol ezzel már a negyedik egymást követő évben jegyeztek fel visszaesést.
2018. január 26. péntek 12:24 - HírExtra
 
Az orosz statisztikai hivatal által publikált adatok szerint tavaly a reáljövedelmek még nagyobb mértékben csökkentek volna, ha januárban nem kaptak volna egy egyszeri, 5 ezer rubeles (1 rubel=4,46 forint) összeget a nyugdíjasok. Ennek hatására januárban a reáljövedelmek 8,8 százalékkal nőttek éves bázison, majd az év többi 11 hónapjában rendre elmaradtak az egy évvel korábbitól.

Oroszországban tavaly már negyedik éve csökkentek a reáljövedelmek: 2017-ben 1,7 százalékkal, 2016-ban 5,8 százalékkal, 2015-ben 3,2 százalékkal, 2014-ben pedig 0,7 százalékkal.

A lakossági reáljövedelmek csökkenése meglepetést okozott kormányzati körökben. Különösen azután, hogy a gazdaságfejlesztési minisztérium kezdetben a reáljövedelmek 1 százalékos emelkedésére számított, amit az év során 1,2, majd 1,3 százalékos növekedésre változtatott.

A kormány az idén a lakossági reáljövedelmek 2,3 százalékos emelkedésére számít.

Tavaly az átlagos lakossági jövedelem 31 ezer 475 rubel (140 378 forint) volt, ami nominálisan 2,6 százalék emelkedés 2016-hoz képest.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását