2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Újra jön a Virtuózok

Tavasszal indul a Duna Televízióban a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató műsor negyedik évada, amelyre még lehet jelentkezni három korcsoportban - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.
2018. február 5. hétfő 10:46 - HírExtra
 
Balázs János Liszt- és Junior Prima díjas zongoraművész, a Virtuózok egyik zsűritagja a műsorban elmondta, hogy a tavasszal kezdődő tehetségkutató műsorra a mediaklikk.hu/virtuozok oldalon keresztül várják a jelentkezéseket.

Kiemelte, hogy a Virtuózok, Magyarország első komolyzenei tehetségkutatója "olyan értéket teremtett az elmúlt pár évben, ami hatalmas mércévé vált mindenki számára".

A műsorba három korcsoportba lehet jelentkezni: kicsik, tinik és nagyok jelentkezését várják.

A zongoraművész elmondta, hogy a korcsoportok közül legtöbbször a kicsik előadásai a leghatásosabbak. "Olyan produkciók szólalnak meg, amelyek szakmai mércével is magasra tehetők és a közönség is olvad, mert a kicsik elképesztően jó előadást nyújtanak" - mondta.

Hozzátette: a műsor ismertséget ad és sok ajtót nyit meg az ifjú tehetségek előtt. A zsűritag szerint ezt bizonyítja, hogy az elmúlt évadok versenyzői rengeteg díjat nyertek és nemzetközi sikereket érnek el. Mint mondta, nemcsak a győztesek, hanem már azok is sok lehetőséget kapnak, akik bekerültek a műsorba, hiszen akár több millióan nézhetik ezeket a produkciókat.

A Virtuózokba azoknak a fiataloknak a jelentkezését várják, akik kiválóan játszanak a klasszikus zene hangszereinek egyikén vagy klasszikus énekben nyújtanak kiemelkedő teljesítményt. Visszavárják az idei szériába azokat a versenyzőket is, akik az előző három sorozatban a válogató műsorokból nem jutottak tovább, de ismét szeretnék magukat megmérettetni.

Ezúttal is három korcsoportban nevezhetnek a fiatalok: a Kicsik korcsoportjában 2003. június 1. és 2011. május 31. között született gyerekek mérhetik össze tudásukat. A Tinik korcsoportjában az 1998. június 1. és 2003. május 31. között született fiatalok indulhatnak, az 1993. június 1. és 1998. május 31. között született ifjak pedig a Nagyok korcsoportjának hangszeres mezőnyében bizonyíthatnak. A Nagyok korcsoportjának ének kategóriájába az 1990. június 1. és 1998. május 31. között született fiatalok küldhetik el nevezésüket.

A tehetségkutatáson túl a Virtuózok célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse és megszerettesse a klasszikus zenét, felmutatva annak szépségét, összetettségét, jelenvalóságát.

A zsűriben Balázs János zongoraművész mellett Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekesnő; Batta András Széchenyi-díjas zenetörténész; Kesselyák Gergely, az Operaház első karmestere, Liszt-díjas művész és Várdai István Liszt-díjas csellóművész foglal helyet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását