2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Így próbálnak kibújni a fideszesek a Tiborcz-ügyből

Központi utasítás érkezett arról, mit mondjanak, ha az Eliosról vagy Orbán Viktor vejéről kérdezik őket -írja a hvg.hu.
2018. február 16. péntek 11:55 - HírExtra
 Az erről szóló levelet – amelyhez a Magyar Nemzet is hozzájutott – Gulyás Gergely frakcióvezető küldte szét. Arra figyelmezteti a politikusokat, különösen az egyéni választókerületekben induló képviselőjelölteket, hogy minden esetben ott megfogalmazott üzenetekhez tartsák magukat:

"Az Elios-jelentés egy brüsszeli kampányjelentés, Brüsszel beavatkozása a magyar választási kampányba".

"2014-ben is a választások előttre időzítették az ezzel kapcsolatos híreket, most ugyanezt teszik. Ezt az ügyet egyszer már kivizsgálták, most csak megismétlik a vádaskodásokat".

"Orbán Viktort próbálják támadni vele, pedig az OLAF-jelentéssel érintett időszak nagy részében a Simicska Lajos vezette Közgép volt a tulajdonos."

Arra is van javaslata Gulyásnak, mit mondjanak a politikusok, ha az újságírók visszakérdeznek, például felvetik, hogy Tiborcz István is tulajdonosa volt a cégnek. Erre úgy kell válaszolni: "Még egyszer megismétlem, a vizsgált időszak nagy részében a Simicska Lajos vezette Közgép volt az Elios többségi tulajdonosa."

Az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) szervezett csalási mechanizmust tárt fel az Elios Innovatíz Zrt.-hez kötődő 17 közbeszerzésnél. Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség nyomozást rendelt el.
Forrás: hvg.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását