2019. február 22. - Gerzson

Megfontoltan készült a gyilkosságra az ámokfutó

Csendesen és szisztematikusan, egy teljes fegyverarzenállal készült a floridai iskolai lövöldözésre az a fiatal, aki tizenhét embert ölt meg szerdán - mondta Facsarné Werner Mária kriminálpszichológus az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.
2018. február 16. péntek 11:21 - HírExtra
 
Az elkövető valószínűleg nagy bizalmatlanságot érzett, sérelmeket hordozott magában, mindezért bosszút forralt és meg akarta büntetni a környezetét - vélekedett a pszichológus.

A szakértő szerint ez a 19 éves fiatal egyértelműen magatartási problémákkal küzdött, mégis az iskola nem egy pszichológus bevonása mellett döntött, hanem inkább elküldték az intézménytől, s ez gyakorta megtörténik a problémás fiatalokkal.

A kriminálpszichológus utalt arra is, hogy az ilyen bűnügyekhez nagyban hozzájárulnak az egyesült államokbeli fegyvertartási szabályok és szokások. Amerikában egy apa, akinek fia születik, büszke arra, hogy fegyvert adhat gyereke kezébe - fogalmazott.

A szakértő arra is emlékeztetett, hogy az Egyesült Államokban 2013 óta több mint 290 hasonló iskolai lövöldözés történt. Véleménye szerint ezek az esetek "példaként" is szolgálnak az elkövetőknek.

A floridai Parkland városka középiskolájában szerda késő délután történt lövöldözésben tizenheten vesztették életüket. A kórházakban ápolt sebesültek száma tizenhat, közülük három állapota válságos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását