2024. március 29. - Auguszta

Szabó Tímea nekiment Orbánnak

Orbán szociális tűzifára nem, iráni ingatlanra viszont ad 5 milliárd forintot! - írja Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, országgyűlési képviselő hétfői közleményében.
2018. február 26. hétfő 11:29 - HírExtra
 
A mínusz 10 fokos hideg és az egyre emelkedő kihűléses halálozások ellenére az Orbán-kormány továbbra sem hajlandó támogatni a szegénységben élőket -írja Szabó Tímea. A parlament Költségvetési bizottságában a Fidesz-KDNP képviselői indoklás nélkül szavazták le a Párbeszéd 5 milliárd forintos javaslatát, amelyet szociális tűzifára szánt a párt. A politikus szerint ez már csak annak fényében is elfogadhatatlan, hogy a kormány decemberben közel azonos összeget szánt egy iráni ingatlan megvételére és bebútorozására.

Ezen a télen már több, mint 150 ember halt meg a hideg miatt, többségük saját lakásában fagyott meg. A jelenlegi hideg időben pedig félő, hogy az áldozatok száma drasztikusan emelkedik.

Ennek ellenére a Párbeszéd szerint úgy tűnik: az Orbán-kormány még mindig nem hajlandó a közpénzeket az emberek megsegítésére fordítani. "A jelenlegi 5 milliárdos kormányzati szociális tűzifa keret a rászorulók negyedéhez sem jut el, és a nekik kiosztott tűzifa is csak három hétre elegendő. A Párbeszéd ezért évek óta sürgeti a szociális tűzifa keret megduplázását, hiszen közel egymillió ember fűt ma fával az országban, akikhez semmilyen támogatás nem jut el" - áll a közleményben. 

Szabó szerint az Orbán-kormány embertelenségére nincs magyarázat, majd így folytatja: "a hódmezővásárhelyi eredmények is megmutatták: az emberek változást akarnak, elegük van abból, hogy a kormány kizárólag saját magára költi a közpénzeket. Április 8-a után a Karácsony-kormányban a politikát végre az emberek szolgálatába állítjuk."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását