2024. március 28. - Gedeon, Johanna
A magyarok szerint Hajdúszoboszló, Hévíz és Bükfürdő a legnépszerűbb belföldi termálvizes fürdőhelyek – derül ki a NaturMed Hotel Carbona megbízásából készített országos reprezentatív kutatásból.
2018. február 28. szerda 06:13 - HírExtra
 
Az eredmények alapján a hazai fürdőzés helyszínei széles körben ismertek, és a vendégéjszakák növekvő száma is alátámasztja, hogy fürdővárosaink a belföldi turizmus kiemelt célpontjai.

A magyarországi termálvizes fürdőhelyek nemcsak a külföldi, hanem a belföldi vendégek körében is nagyon népszerűek, amit jól mutat, hogy az ilyen különleges adottságokkal rendelkező városok rendre a vendégéjszakák számát összesítő statisztikák élén szerepelnek. A hévízi NaturMed Hotel Carbona megbízásából felnőttek körében készített országos reprezentatív kutatásban arra keresték a választ, hogy a magyarok mely hazai fürdőhelyeinket tartják a legnépszerűbbnek.


A TOP 10 legnépszerűbb termálvizes hazai fürdőhely

1. Hajdúszoboszló
2. Hévíz
3. Bükfürdő
4. Gyula
5. Zalakaros
6. Egerszalók
7. Harkány
8. Miskolctapolca
9. Budapest
10. Sárvár

(Forrás: NaturMed Hotel Carbona)

A kutatás eredményei alapján a Top 3 legnépszerűbb termálvizes fürdőhely Hajdúszoboszló, Hévíz és Bükfürdő, melyeket Gyula és Zalakaros, a lista második felében pedig Egerszalók, Harkány, Miskolctapolca, Budapest és Sárvár követ. Az eredmények alátámasztják a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által a belföldi vendégéjszakák száma alapján közzétett városrangsort is (Budapestet nem számítva, amely a termálvizes adottságai mellett más szempontok alapján is a turisták kiemelt célpontja).

A KSH 2017-es adataiból ugyanakkor az látszik, hogy a külföldi vendégéjszakákat tekintve a Top 3 sorrendje Hévíz, Bükfürdő és Hajdúszoboszló. Müller-Pápai Zsuzsanna, a NaturMed Hotel Carbona vezérigazgatója a kutatás kapcsán kiemelte, hogy helyi adatok alapján a Hévízen eltöltött vendégéjszakák száma 2017-ben először haladta meg az 1,2 milliót, és a KSH adatai is a fürdővárosok évről évre növekvő turisztikai vonzerejét mutatják. A hévízi szálloda kutatása alapján a termálfürdőzés a fiatalok és a középkorúak körében is népszerű, ami szintén igazolja, hogy a hazai fürdővárosok hosszú távon is a belföldi turizmus kiemelt célpontjai lesznek.
Forrás: Front Page
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását