2019. március 20. - Klaudia

Magánemberé lett a cseh állami légitársaság

A cseh magánkézben lévő Travel Service légitársaság lett a korábbi állami cseh légitársaság (CSA) többségi tulajdonosa.
2018. március 1. csütörtök 08:04 - HírExtra
 A Korean Air Lines (KAL) légitársaság és a cseh állami tulajdonban lévő Prisko cég a 2017-ben megkötött megállapodásoknak megfelelően kedden átadta a Travel Servicenek a kezükben lévő 44 százalékos, illetve 19,74 százalékos CSA-részvénycsomagokat - közölte Vladimíra Dufková, a Travel Service szóvivője szerdán Prágában.

A Travel Service eddig a CSA 34 százalékos részvénycsomagját birtokolta. A tranzakció befejezése után tulajdona 97,74 százalékra emelkedett. A maradék részvények a Ceská Pojistovna biztosítótársaság tulajdonában vannak.

"A megállapodás már tavaly megszületett, de a Prisko csak azzal a feltétellel adta el a csomagját, hogy a részvényekért ugyanolyan árat kap, mint a koreai KAL" - mondta Dufková. A tranzakció pontos értékét a szóvivő nem hozta nyilvánosságra.

A Travel Service az Unimex Group vállalkozói és befektetői csoport tagja, amelynek tulajdonosa Jirí Simáne cseh multimilliárdos. Az Unimex Groupban kisebbségi résztulajdonos a kínai CEFC csoport is.
A Travel Service magán légitársaság 1997-ben alakult, s a kezdeti időszakban charterjáratokat üzemeltetett. Fokozatosan leányvállalatokat létesített Szlovákiában, Magyarországon és Lengyelországban.

Miután a Holidays Czech Airlines megszüntette működését, a csehországi charterjáratok döntő része a Travel Service kezében van. A CSA megszerzésével a Travel Service egy mintegy 70-80 gépből álló erős légiflottát szeretne létrehozni - nyilatkozta korábban a tulajdonos Jirí Simáne.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását