2024. március 29. - Auguszta

Az egészségipart fejlesztenék - a választás előtt

Az egészségipar fejlesztése meghatározó jelentőségű a versenyképesség és a nemzetgazdaság teljesítménye szempontjából, az egészségi állapot javulása 30-40 százalékkal is hozzájárulhat a gazdasági növekedéshez - hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára pénteken Budapesten a Magyar Tudományos Akadémián (MTA).
2018. március 3. szombat 10:02 - HírExtra
 
Hornung Ágnes a 100 éves magyar kórház- és orvostechnikai ipar című konferencia résztvevőit köszöntő felszólalásában kiemelte: a kormány 2016-ban fogadta el a hazai ipar fejlesztéséről szóló Irinyi Tervet, ebben hét stratégiai ágazatot jelölt ki és ezek egyike az egészséggazdaság. Magyarország tradicionális hagyományai és az eddig elvégzett fejlesztések is azt mutatják, hogy hazánkban érdemes kiemelten foglalkozni a területtel.

Hozzátette: a magyar kórház- és orvostechnikai ipar az egyik kiemelkedően sikeres ágazat, amely az idén ünnepli centenáriumát. Van lehetőség a fejlődésre ezen a területen, amit az is mutat - hívta fel a figyelmet az államtitkár -, hogy a globális orvostechnikai ipar a leggyorsabban növekvő ágazatok egyike, a legtöbb fejlett országban ma a GDP több mint 10 százalékát adja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását