2024. március 29. - Auguszta

A legjobbak közt a magyar 4G hálózatok

A Magyarországon működő 4G hálózatok sebessége kiemelkedő, a harmadik legjobb Európában, és lefedettségben is a top 3-ban van - derült ki az OpenSignal 88 országot vizsgáló legfrissebb jelentéséből, amelyet a Telenor juttatott el az MTI-hez.
2018. március 5. hétfő 08:09 - HírExtra
  
Az OpenSignal februári globális beszámolója szerint az átlagos letöltési sebesség alapján a magyar 4G hálózatok világszinten is a legjobb öt között vannak. A független szervezet most először fókuszált Európán belül a 4G szolgáltatások minőségére. Mérési eredményei alapján 36 európai ország közül a magyarországi 4G hálózatok bizonyultak a harmadik leggyorsabbnak másodpercenként 39,2 megabit (Mbps) letöltési sebességgel, míg az első helyet Hollandia (42,1 Mbps), a másodikat pedig Norvégia (41,2 Mbps) szerezte meg.

A tájékoztatás szerint sokkal rosszabbul szerepeltek a méréseken például a német, a brit és az ír 4G-hálózatok, amelyek egyikén sem sikerült elérni a 25 Mbps-es letöltési átlagsebességet. Ennek egyik oka az OpenSignal szerint az, hogy ezen országok többsége fejlett 3G szolgáltatásokat épített ki a korábbi években, ezért lassabban bővítik 4G-s szolgáltatásaikat.

Ezzel szemben kiemelkedően teljesítettek a közép-kelet-európai és balti országok: Magyarországon, Litvániában és Csehországban a tesztek 87 százaléka során 4G hálózatokhoz csatlakoztak a készülékek. A 4G szolgáltatások hozzáférhetőségét illetően Magyarország ugyancsak a harmadik legjobb helyen áll Európában - derül ki az OpenSignal bejegyzéséből.

A szervezet mérési statisztikái szerint a világ egyéb régióban megállt a 4G szolgáltatások adatátviteli sebességének gyorsulása, míg Európában ez továbbra is javul. Ha fejlődés üteme nem változik, a régió a legfejlettebbnek számító kelet-ázsiai piacot is beérheti - közölték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását