2019. augusztus 19. - Huba

Tűz alá vették az orosz nagykövetséget

Tűz alá vették a damaszkuszi orosz nagykövetséget, kereskedelmi képviseletet és békítő központot Kelet-Gútából a militánsok - jelentette ki Jurij Jevtusenko vezérőrnagy, a központ parancsnoka.
2018. március 7. szerda 10:03 - HírExtra
 
Jevtusenko szerint a radikális szervezetek tűz alatt tartják a szíriai kormányerőket, hogy reakciót provokáljanak ki tőlük. Mint mondta, Damaszkuszban a belövések következtében 13 ember halt meg, és további 135 szenvedett sebesüléseket az elmúlt 10 nap során.

A Dzsais al-Iszlam elnevezésű iszlamista csoport egyébként szerdán közölte, hogy nem kíván élni a Kelet-Gútából való szabad elvonulás lehetőségével, amit az orosz parancsnokság ajánlott fel. Egy nappal korábban a Fajlak ar-Rahmán csoportosulás hasonló bejelentést tett.

Jevtusenko tábornok közölte, hogy Szíriában - Kelet-Gútát kivéve - egészében véve normalizálódik a helyzet, amiben nagy szerepe van az ENSZ BT 2401-es, 30 napos tűzszünetet elrendelő határozatának.

Recep Tayyip Erdogan török elnök telefonon fejezte ki együttérzését orosz hivatali partnerének, Vlagyimir Putyinnak az An-26-os szállítógép Hmejmímben történt lezuhanása miatt. Az orosz védelmi tárca közlése szerint a keddi légi balesetben 39-en haltak meg, köztük egy orosz vezérőrnagy és 26 tiszt.

A két vezető a Kreml közleménye szerint a BT-határozat tükrében megvitatta a kelet-gútai helyzetet, hangsúlyozva a terrorellenes küzdelem és a humanitárius segélyezés folytatásának fontosságát. Erdogan tájékoztatta Putyin az afríni török hadműveletről. A felek emellett szót ejtettek a kétoldalú témákról is, köztük közös stratégiai energetikai projektek megvalósításáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását