2024. március 19. - József, Bánk

A San Benedetto vizet kivonták

Emberi fogyasztásra alkalmatlan San Benedetto ásványvizet vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután a laborvizsgálatok megerősítették a fogyasztók érzékszervi kifogását: több palackban undort keltő, fertőtlenítőszerre, kénhidrogénre valamint gázolajra emlékeztető mellékszagú volt az ásványvíz.
2018. március 16. péntek 12:11 - HírExtra
 
A Nébih honlapján közzétett tájékoztatás szerint fogyasztói bejelentés alapján vizsgálták az interneten rendelt Aqua Minerale San Benedetto S.p.a. olasz gyártó által előállított fél literes kiszerelésű, szénsavmentes ásványvizet. A kifogásolt tételben a laboratóriumi vizsgálat kórokozó mikroorganizmusok jelenlétét nem mutatta ki, de fogyasztása nem javasolták.

A hatóság vizsgálata kiterjedt a bejelentőnél fellelhető, valamint az olasz ásványvizet Magyarországra behozó és a viszonteladó vállalkozás készletének ellenőrzésére.

Az eljárás eredményeként a Nébih elrendelte a fogyasztásra alkalmatlan ásványvíz kivonását a forgalomból és a fogyasztóktól visszahívását, az érintett termék gyártási ideje 2018.01.10., minőségmegőrzési ideje 2019.07.12.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását