2024. március 19. - József, Bánk

Tovább hasít a turizmus

Folytatódott az év első hónapjában a budapesti vendégforgalom élénkülése, a budapesti turizmusstatisztikák történetében a 2018-as az első olyan januári hónap, amikor a kereskedelmi szálláshelyeken töltött vendégéjszakák száma a 600 ezret is átlépte - közölte a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) az MTI-vel közleményében szerdán.
2018. március 22. csütörtök 12:12 - HírExtra
 

Januárban 256 113 vendég mintegy 619 622 vendégéjszakát töltött Budapest kereskedelmi szálláshelyein. Ez a forgalom, a közösségi szálláshely-megosztók - elsősorban az Airbnb - által generált forgalommal kiegészülve, akár az egymillió vendégéjszakához is közelíthet - közölték.

A KSH legfrissebb adatait idézve a BFTK kiemelte: januárban a belföldi vendégéjszakák száma (95 744) közel negyedével nőtt a tavaly januárihoz képest. A szállodáknál is tekintélyes forgalomélénkülést mértek: az összes vendégéjszaka számának bővülése elérte a 4,6 százalékot.

A külföldi vendégéjszakák száma 5,8 százalékkal nőtt, miközben a vendégérkezések száma ennél jóval csekélyebb mértékben emelkedett, 0,6 százalékkal. Ez azt is jelenti, hogy egy külföldi vendég átlagosan 2,5 éjszakát töltött Budapesten, ami jó teljesítmény az előszezonban.

A legtöbb kereskedelmi szálláshelyi egység - 35 és 36 - az V. és a VII. kerületben működött, a legtöbb vendégéjszakát is ezekben a kerületekben érték el.

Az adatok alapján Budapesten a négycsillagos szállodai egységek a legkeresettebbek, egyebek között azért, mert szolgáltatásaik nemzetközi összehasonlításban is kimagaslóan jó ár-érték arányúak - írták.

A szálláshelyek összes bruttó árbevétele megközelítette a 11,33 milliárd forintot, ami 8,5 százalékkal magasabb a tavalyi év azonos időszakában mértnél, ezen belül a belföldi árbevétel közel 30 százalékkal nőtt.

A legtöbb vendégéjszakát sorrendben az olasz, a brit, az orosz és a német turisták töltötték Budapesten. Az előző év azonos időszakához képest számottevő bővülést jeleztek a francia, a cseh, az ukrán, a török, de különösen a koreai piacról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását