2024. március 28. - Gedeon, Johanna
A frissen bemutatott Hang nélkül című thriller 50,3 millió dolláros jegyárbevétellel nyerte az észak-amerikai mozis hétvégét - írta a Variety.com iparági becslések alapján.
2018. április 8. vasárnap 21:04 - HírExtra
 

A Paramount Pictures filmje ezzel az év második legerősebben nyitó filmje címét is elnyerte, csak a Fekete Párduc februári 202 millió dolláros észak-amerikai debütálása volt nála jobb.

A John Krasinski rendezte horrort először a South by Southwest filmfesztiválon vetítették, a kritikusok körében lelkes fogadtatásra talált. Bevétele felülmúlta a készítők várakozásait is.

"A reméltnél jóval sikeresebb nyitás arra utal, hogy a műfaj egyre népszerűbb: tavaly a horror önmagában egymilliárd dolláros jegyárbevételt hozott" - mutatott rá Paul Dergarabedian médiaelemző.

A filmben egy család úgy éli túl a minden hangra lecsapó lények pusztító támadását, hogy elrejtőzik és teljes csendben marad. A Hang nélkül május 3-ától látható a magyar mozikban.

Steven Spielberg sci-fije, a Ready Player One második hétvégéjén 25 millió dollárt hozott, így második lett a mozis sikerlistán.

A film teljes észak-amerikai jegyárbevétele ezzel 97 millió dollárra ugrott. A Warner Bros. produkciója más kontinenseken is jól teljesített: eddig 169 millió dollár értékben váltottak rá jegyet.

A kasszasikerlista harmadik helyét a Universal stúdió Szűzőrség című vígjátéka szerezte meg, mely a nyitó hétvégéjét 21,4 millió dollárral zárta, magyar bemutatójára május 3-áig kell várni.

A filmben a szülők akciót terveznek érettségiző lányaik tervének megakadályozására, a tinik ugyanis a banketten akarják elveszíteni a szüzességüket.

A Fekete Párduc nyolcadik hétvégéjén is a legjobbak közé került, a negyedik helyet 8,8 millió dolláros bevételével érdemelte ki. A Marvel-szuperhősfilm 665,4 millió dolláros észak-amerikai jegyárbevételével minden idők harmadik legsikeresebb filmje lett a Star Wars: Az ébredő Erő és az Avatar mögött.

A sikerlista ötödik helyén az I Can Only Imagine, a Lionsgate produkciója végzett 8,4 millióval.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását