2019. április 20. - Tivadar

Ukrán válság: Holland cégek is a célkeresztben

Több holland vállalat ellen is nyomozás folyik, amiért a gyanú szerint az európai uniós szankciók ellenére gépeket és más eszközöket szállítottak a hivatalosan Ukrajnához tartozó, de Oroszország által illegálisan elcsatolt Krím félszigetet az orosz szárazfölddel összekötő híd építéséhez - közölte a hágai ügyészség.
2018. május 4. péntek 14:43 - HírExtra
 

A vádhatóság pénteki tájékoztatása szerint hét cég ellen folyik eljárás Hollandiában, amelyek például cölöpverő gépeket szállítottak a Kercsi-szorosba épülő 19 kilométeres híd építéséhez.

Vlagyimir Putyin orosz elnök nemrég arról számolt be, hogy a presztízsberuházásként kezelt közúti és vasúti híd még szeptember vége előtt elkészül.

Az Európai Bíróság korábban kimondta, hogy Oroszország a nemzetközi jog megsértésével csatolta el Ukrajnától a fekete-tengeri félszigetet 2014-ben, a hídépítés pedig ugyancsak sérti Ukrajna területi integritását. A holland ügyészség szerint ezért az is törvénysértésnek számít, ha európai cégek segítik az építkezést.

Az Európai Unió 2014-ben rendelt el büntetőintézkedéseket orosz, illetve oroszbarát ukrán személyek ellen Ukrajna szuverenitásának, függetlenségének és területi épségének aláásása miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását