2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nem bomlottak meg teljesen Ukrajnában

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) nyilatkozatban üdvözölte, hogy Petro Porosenko ukrán elnök szerdán visszavonta azt a törvénymódosító javaslatát, amely elfogadása esetén megfosztotta volna ukrán állampolgárságuktól a más országok választásain részt vevő vagy külföldi útlevelet használó kettős állampolgárokat.
2018. május 17. csütörtök 15:26 - HírExtra
 
Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott nyilatkozat szerint a KMKSZ üdvözli az ukrán elnök által sürgősségi eljárással beterjesztett állampolgársági törvénytervezet visszavonását. "A visszavont törvényjavaslat rendkívül hátrányosan érintett volna több millió ukrán állampolgárt, akik az elmúlt évek kilátástalan helyzetéből menekülve külföldre kényszerültek" - mutatott rá a magyar szervezet.

"Meggyőződésünk, hogy az európai uniós állampolgársággal is rendelkező ukrán állampolgárok komoly lehetőségeket jelentenek az európai struktúrák felé való közeledésben, az ország európai integrációjának megerősítésében" - szögezte le a KMKSZ.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását