2024. március 29. - Auguszta

A németeknek nem jön be Trump hülyesége

"Messze még a kompromisszum" az Egyesült Államok és európai szövetségesei között Irán ügyében - jelentette ki Heiko Maas német külügyminiszter szerdán Washingtonban, miután megbeszéléseket folytatott amerikai kollégájával, Mike Pompeóval.
2018. május 24. csütörtök 11:25 - HírExtra
  

Maas újságíróknak azt mondta, hogy a kétoldalú megbeszéléseken nem közeledett egymáshoz Washington és Berlin álláspontja, és új információk sem kerültek napirendre.

A német diplomácia iránytója azt javasolta, Németország, Franciaország, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok együtt üljön tárgyalóasztalhoz, hogy legalább az Iránnal kapcsolatos következő lépéseket megvitassa. Maas azonban arról nem szólt, hogy Washington miképpen fogadta e javaslatot.

Mike Pompeo szerdán a képviselőház külügyi bizottságában tartott meghallgatáson azt hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok az elkövetkező néhány hétben találkozni akar európai szövetségeseivel - köztük Németország, Franciaország és az Egyesült Királyság külügyminisztereivel -, hogy megvitassák az iráni atomalku egyoldalú amerikai felmondása utáni átfogó stratégiát Iránnal kapcsolatban. "Csaknem tökéletes ez ügyben az összhang mind értékrendünkben, mind érdekeinkben, nincs vita köztünk az iráni rakétaprogram és Irán rosszindulatú magatartásának megítélésében" - fogalmazott a képviselőházban az amerikai diplomácia vezetője.

A német külügyminiszter egyébként kedden érkezett az amerikai fővárosba és még aznap este találkozott a törvényhozókkal. "Mi, Németországban, de általában Európában is, eltökéltek vagyunk abban, hogy mindent megtegyünk az Iránnal kötött megállapodás megőrzéséért és azért, hogy Irán se lépjen ki a megállapodásból" - fejtette ki újságíróknak Heiko Maas.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását