2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Rengeteg az eltűnt gyerek

Több mint 19 ezer kiskorú eltűnését regisztrálták Magyarországon 2017-ben, akiknek jórésze gyermekotthonból szökött meg - mondta el az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódva Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.
2018. május 25. péntek 14:15 - HírExtra
 

A szakértő szerint a családból való kiemeléssel a gyermekek másodlagos traumát élnek meg, így az első egy-két napban gyakran elszöknek a gyermekotthonokból.

Fontos az elhelyezésnél, hogy a kiskorúak az új környezetben találkozzanak egy bizalmi emberrel, aki megérkezésüktől kezdve segít nekik a kialakult nehéz helyzetben - magyarázta.

Hozzáfűzte: a szakemberek folyamatosan cserélődnek, ez a tartósan gyerekotthonokban élők körében is gyakran elszökéshez vezet.

Incze Zsuzsa, a Csellengők alapítója elmondta: további probléma, hogy egy két hónapos tanfolyam elvégzés után szinte bárki lehet nevelőszülő, akiktől szintén rengeteg gyermek - főleg lányok - megszökik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását