2024. március 19. - József, Bánk

Ukrán kém-ügy

Petro Porosenko ukrán elnök találkozott szerda este Kijevben Arkagyij Babcsenko orosz állampolgárságú újságíróval, akinek az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai megrendezték a halálát, mert olyan információk birtokába jutottak, amelyek arra utaltak, hogy az orosz titkosszolgálatok az életére törnek.
2018. május 31. csütörtök 08:39 - HírExtra
 
A találkozón - amelyről az államfő videofelvételt is közzétett Facebook-oldalán - jelen volt Vaszil Hricak, az SZBU vezetője és Jurij Lucenko ukrán főügyész is.

"Ma emberek milliói ünneplik Arkagyij Babcsenko harmadik születésnapját, egyben Ukrajna születésnapját, egy nemzetét, amely rendkívül sikeres vizsgát tett államiságból" - írta Facebook-bejegyzésében az elnök. Közölte, hogy a különleges műveletről - vagyis az újságíró halálának megrendezéséről - ő tudott, de senki más nem az elnöki hivatalban.

Hangsúlyozta, hogy az újságíró elleni, Oroszország területéről szervezett támadás az ukrajnai helyzet destabilizálására, a vezetés alkalmatlanságának bizonyítására irányult, és határozottan az volt a terv, hogy "megöljék azokat, akiktől Oroszország a legjobban fél".

Porosenko már korábban elrendelte, hogy Babcsenko és családja kapjon 24 órás védelmet. Döntését azzal indokolta, hogy szerinte "nem valószínű, hogy Moszkva lecsillapodik".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását