2024. március 29. - Auguszta

Magyarország szitokszó lett

Olaszország nem szigetelődhet el sem a nemzetközi politikában, sem a migráció terén, nem válhat a Földközi-tenger Magyarországává - nyilatkozta Marco Minniti, a volt olasz balközép kormány belügyminisztere vasárnap, miután utódja, Matteo Salvini csomagolásra szólította fel az olaszországi illegális bevándorlókat.
2018. június 4. hétfő 09:27 - HírExtra
 

Marco Minniti a Corriere della Sera olasz napilapban közölt interjúban hangsúlyozta, hogy az M5S-Liga alkotta új olasz kormány "zárt társadalomba" akarja kényszeríteni Olaszországot nemzetközileg is elszigetelve, ami nem egyezik Itália eddigi hagyományaival.

"Olaszország mindig is a Kelet és Nyugat közötti párbeszéd híve volt, soha nem volt keleti ország a nyugati világ határán" - mondta Marco Minniti. Hozzátette: "nem válhatunk Magyarországgá a Földközi-tenger közepén".

Fenntartását fejezte ki az új olasz belügyminiszter, Matteo Salvini, a Liga vezetője hirdette migrációs szigorítással szemben is. Marco Minniti szerint ugyanis a migrációs áramlatot "nem lehet eltörölni, csak irányítani".

Belügyminiszterként Matteo Salvini első útja vasárnap a szicíliai Pozzalóba vezet, amely a legterheltebb regisztrációs központnak (hot spot) számít Olaszországban. Salvini alig tette le miniszteri esküjét, szigorítást ígért az Olaszországban tartózkodó illegális bevándorlók kiutasítását illetően. Kijelentette: "az illegális bevándorlók gyöngyélete véget ért, készüljenek csomagolni, mert nyugodtan ugyan és békés módszerekkel, de távozniuk kell". Hangsúlyozta, fordulatra készül a migránsokat a Földközi-tengeren Olaszországba szállító nem kormányzati szervezetekkel (NGO) szemben is: "az államnak ismét államnak kell lennie, és senki sem köthet ki az olasz kikötőkben, aki az embercsempészeket (munkájukban) helyettesíti". Hozzátette, felül kívánja vizsgálni a Tunéziával és a Líbiával korábban kötött migrációs megállapodásokat.

Belügyminisztériumi források szerint Olaszország nem képes az országban tartózkodó, fél millióra becsült illegális bevándorló tömeges kiutasítására. Matteo Salvini megjegyezte, hogy az eddigi évi 6 ezer kiutasítás túl kevés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását