2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ten Years After az A38 Hajón

Alakulásának 50. évfordulójára időzítve adott ki új stúdiólemezt a Ten Years After. A woodstocki generáció egyik emblematikus zenekara július 1-én, az A38 Hajón mutatja be a Sting In The Tail dalait, és a régi klasszikusokat.
2018. június 4. hétfő 12:37 - HírExtra
 
A Ten Years After zenekart négy fiatal alakította az angliai Nottinghamshire-ben, 1967-ben. Alvin Lee, Chick Chruchill, Ric Lee és Leo Lyons az évtizedek alatt a rocktörténelem egyik meghatározó zenekarává nőtte ki magát, s négyesük az egyik legrobbanékonyabb színpadi előadó a kortársak közül.

Ismertté válásukban mérföldkőnek bizonyult az 1969-es Woodstocki Zenei és Művészeti Vásáron, vagyis a legendás első Woodstocki Fesztiválon történt fellépésük. Az I’m Going Home című utolsó daluk rögzítésre is került, és az egyik központi jelenetét adta a fesztiválról szóló, és később Oscar-díjat is nyerő dokumentumfilmnek. Ezen a fellépésükön is megmutatták sajátos zenei felfogásukat, amely ötvözte a jazz, a blues és a rockzene legfontosabb elemeit, és hatalmas intenzitásával lenyűgözte a közönséget: https://youtu.be/bW5M5xljdCI

Az alakulást követő, és az 1974-es első feloszlásig tartó években a csapat lemezei rendre felkerültek az amerikai és angol toplistákra, és több millió rajongót gyűjtöttek. Az 1983-as Reading Fesztiválon tűntek fel újra, majd 1988-ban egy új lemezt is készítettek, de a tagok nem maradtak együtt tartósan. A zenekarban ma két alapító tag, Chick Churchill billentyűs és Ric Lee dobos zenél; a 2000-es évek elején kivált Alvin Lee 2013-ban hunyt el, Leo Lyons pedig 2014-ben lépett ki a zenekarból.

Az aktuális felállásnak egy brit basszusgitáros ikon, Colin Hodgkinson (Backdoor, Peter Green, Alexis Corner, Spencer Davis, Chris Rea, Jon Lord) és a többszörös British Blues Awards győztes énekes, Marcus Bonfanti (Van Morrison, Ginger Baker, Ronnie Wood) a tagja.

Az elmúlt 5 évben a megújult zenekar több mint 150 kiváló hangulatú koncertet adott, életben tartva ezáltal az immár 50 éves Ten Years After munkásságát. A fél évszázados évfordulóra időzítve A Sting In The Tale címmel adtak ki új lemezt tavaly ősszel, mely 12 friss dalt tartalmaz.

 
Forrás: A38
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását