2019. május 20. - Bernát, Felícia

"A Fidesz már európai szövetségesei előtt sem szalonképes"

A Jobbik sajnálattal tapasztalja, hogy Magyarország és a magyar külpolitika egyre inkább elszigetelődik Európában. Mindennek egyértelmű jeleként értékeljük, hogy a Fidesz politikája mellett már legszorosabb szövetségeseik, az Európai Néppárt tagjai sem tudnak tovább kiállni - írja közleményében a Jobbik.
2018. június 5. kedd 13:01 - HírExtra
 

A holland Kereszténydemokrata Tömörülés (CDA) hétvégi indítványa azt célozza, hogy a Fideszt kizárják az Európai Néppártból, mivel politikája összeegyeztethetetlen a pártcsalád által vallott kereszténydemokrata értékekkel. "A Fidesz, a kormány külpolitikájára rímelve ismét csak lehazugozni tudta partnereit, valamint a kapcsolatok megszakítását jelentette be - reagált a hírre a Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője.

A Jobbiknak nem tiszte megítélni az Európai Néppárt belső viszonyait, ám aggodalommal tölt el bennünket az, hogy a kormánypártok magukkal együtt Magyarországot is egyre nehezebb helyzetbe rántják a nemzetközi színtéren - írja. 

"Ellentétben a féldiktatúra felé tartó Orbán-rendszerrel, a Jobbik továbbra is elkötelezett a valódi európai értékek, a demokrácia és a keresztény–konzervatív, valódi néppárti politika mellett" - zárja közelményét Gyöngyösi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását