2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Bombával fenyegetőzött a Charing Cross-on

Rövid időre lezárták és kiürítették péntek reggel a London belvárosában lévő Charing Cross metróállomást, ahol egy ember a sínekre ment, és azt állította, hogy pokolgép van nála. Az illetőt a brit közlekedési rendőrség (BTP) néhány perc alatt őrizetbe vette.
2018. június 22. péntek 10:03 - HírExtra
A BTP rövid Twitter-üzenetben adott hírt az incidensről, és közölte, hogy elővigyázatosságból ürítették ki az állomást.

A közlekedési rendőrség negyedórával későbbi üzenetében már az illető őrizetbe vételéről számolt be, és arról, hogy megkezdődött az állomás újbóli megnyitása. A BTP köszönetet mondott az utasok és a személyzet türelméért és megértéséért.

Az incidens során személyi sérülés nem történt.

A BTP szóvivője nem sokkal az őrizetbe vétel után közölte: a 38 éves férfit az elmekórtani okokra visszavezethető incidensek kezeléséről intézkedő, 2007-ben módosított törvény hatálya alapján vették őrizetbe, és "biztonságba helyezték".

A törvény lehetővé teszi a kórházi kényszergyógykezelést olyan páciensek esetében, akik közösségben élnek, de nem tartják magukat a számukra előírt gyógyszeres kúrához.

A metróállomást használó Northern metróvonalat az incidens idejére részlegesen leállították, de a forgalom azóta helyreállt.

A Charing Crosson vasúti pályaudvar is van, és a rendőrség egy időre ezt is kiürítette. A korábbi beszámolók még arról szóltak, hogy a pályaudvart az incidens nem érintette.

A pokolgéppel fenyegetőző férfi őrizetbe vétele után a vasúti pályaudvart is újranyitották.

A hét elején az észak-londoni Southgate metróállomáson történt kisebb, akkumulátor-rövidzárlat okozta robbanás, amelyben néhányan könnyebben megsérültek.

A rendőrség ezzel az incidenssel kapcsolatban is őrizetbe vett egy embert, akit röviddel később szabadlábra helyezett, de folytatja ügyében a vizsgálatot.

A Southgate állomáson történt incidens a hatósági tájékoztatás szerint nem terrorcselekmény volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását