2019. február 22. - Gerzson

Szépül Párizs

Felújítják a párizsi Pompidou Központ arculatához szervesen hozzátartozó külső mozgólépcső-hálózatot ősztől.
2018. június 28. csütörtök 13:12 - HírExtra
 
A munkálatok egyéves időtartama alatt a látogatók lifttel közelíthetik meg a felsőbb szinteket - közölte Serge Lasvignes, az egyik legjelentősebb kortárs képzőművészeti gyűjteménnyel rendelkező kulturális intézmény igazgatója.

A negyven éve üzembe állított és mintegy 250 millió embert szállító mozgólépcsők korszerűsítése elengedhetetlenné vált a Canopynak nevezett főbejárati térrel együtt a központ földszinti részén. A felújítás keretében lecserélik a mozgólépcsőket és az épület homlokzati átjáróit borító üvegtáblákat a jobb hőcsere érdekében, miután az épület többi részével ellentétben itt nincsen légkondicionálás, s ezért nyáron nagyon fullasztó a levegő. A munkálatok ideje alatt a felsőbb szinteken az épület homlokzatára szerelt három külső lifttel lehet megközelíteni.

A felújítás 2018 októberben kezdődik és 2019 szeptemberig tart, ezen idő alatt a központ előtti teret lezárják. A főbejáratnál a látogatók beléptetését is korszerűsítik: a Canopy kapuját hat forgóajtóval szélesítik ki.

Nagy változást jelent majd, hogy ezentúl a könyvtárba érkezőknek nem az épület hátsó részén kell majd hosszú sorban várakozniuk a bejutásra, miután 2019 szeptembertől a könyvtárat ismét a főbejáraton keresztül lehet majd megközelíteni.

A felújítás idején a kulturális intézmény valamennyi része, a kiállítóterek, a vetítők, az üzletek a megszokott nyitvatartás szerint működnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását