2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Putyint kevésbé szeretik

Noha tavaly augusztus óta 58-ról 48 százalékra csökkent csökkent a támogatottsága, most is Vlagyimir Putyin elnök Oroszország legnépszerűbb politikusa - derült ki a Jurij Levada Független Elemzőközpont kedden nyilvánosságra hozott felméréséből.
2018. július 3. kedd 14:34 - HírExtra
 
Az államfőt a politikusi toplistán Szergej Sojgu védelmi miniszter követi 19 százalékkal (tavaly 30 százalékot mértek nála). Az élmezőnyben a sort Szergej Lavrov külügyminiszter folytatja 14 (2017-ben: 28), Vlagyimir Zsirinovszkij, a - valójában nacionalista-konzervatív irányzatú - liberális demokrata párt vezetője 14 (13), és Dmitrij Medvegyev miniszterelnök 9 (11) százalékkal.

Az intézet szakértői szerint a kormánypolitikusok támogatottságbeli visszaesését a tervezett nyugdíjreform okozta. A felmérést június végén egy 1600 fős mintán végezték el, 136 oroszországi településen.

A nyugdíjkorhatár emelésére vonatkozó kormányzati terveket Medvegyev kormányfő június 14-én, a vb nyitónapján terjesztette elő. Az elképzelés szerint a korhatárt a nőknél 2034-ig 55-ről fokozatosan 63 évre, a férfiakét pedig 2028-ig 60-ról 65 évre emelnék fel.

Oroszországban - pontosabban akkor még a Szovjetunióban - 1932-ben állapították meg a nyugdíjkorhatárt, amelyhez azóta nem nyúltak. A reformmal szemben - a szovjet korszakban elért szociális vívmányokhoz való ragaszkodás mellett - sokakban az kelt felháborodást, hogy a felemelt nyugdíjkorhatár a férfiaknál eléri a jelenlegi várható élettartam határát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását