2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Elrettentő büntetést kell, hogy kapjanak az állatkínzók

Az elmúlt években a Jobbik számos alkalommal hívta fel a figyelmet arra, hogy elkeserítően nagy a baj az állatvédelem területén. A Jobbik közleménye.
2018. július 5. csütörtök 10:09 - HírExtra
 
"A napokban több bestiális eset is újra ráirányította a közvélemény figyelmét arra, hogy a Büntető Törvénykönyv állatkínzásra vonatkozó szabályozása közel sem elégséges. A Bács-Kiskun megyei Helvécián brutális módon lefejeztek egy kutyát, míg Zuglóban egy felismerhetetlenségig megcsonkított kutyatetemet dobtak ki.
 
Sajnos azonban csak az állatbántalmazások egy része kerül napvilágra, és kap nagyobb média figyelmet, de vajon hány és hány kínzás, bántalmazás történik naponta, amiről szinte fogalmunk sincs?

A jelenlegi szabályozás súlyos kritikáját mutatja, hogy a legkegyetlenebb állatkínzások elkövetőit a jelenlegi Btk. szabályozásunk alapján maximum 3 év szabadságvesztés-büntetésre ítélheti a bíróság. A gyakorlatban az állatkínzók, állatgyilkosok az esetek többségében csak felfüggesztett szabadságvesztés-büntetést kapnak. A legbrutálisabb állatgyilkosnak is csak néhány hónapra kell börtönbe vonulnia.

Egyértelműen kijelenthetjük tehát, hogy a jelenlegi szabályozásnak nincs semmiféle visszatartó ereje, amely megfékezné az állatkínzókat. Az állatvédelmi törvényeket meg kell reformálni. A Büntető Törvénykönyv állatkínzásra vonatkozó szabályozását szigorítani kell. Az állatok hathatósabb védelmének érdekében, minden lehetséges formában küzdeni fogunk."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását