2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Allergia: tájékozódjunk nyaralás előtt!

Az allergiásoknak érdemes a nyaralás előtt tájékozódniuk arról, hogy milyen pollenek és ételek jellemzőek az adott környékre - közölte Nékám Kristóf allergológus az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.
2018. július 16. hétfő 10:32 - HírExtra
 

A szakértő felhívta a figyelmet, hogy különböző kagylók fehérjéje közeli rokonságban van az atka fehérjével, ezért, aki erősen érzékeny az atkára, annak a tenger gyümölcseitől is allergiás tünetei jelentkezhetnek. A pollenallergiások tekintélyes része pedig a gyümölcsök egy részére is érzékeny - tette hozzá.

Annak is érdemes odafigyelnie, akinek korábban nem voltak allergiás tünetei, mert nyáron sokkal érzékenyebb a bőr, könnyebben alakulnak ki rajta allergiás tünetek, ezért ilyenkor nem szabad elkezdeni új kozmetikumokat használni - mondta.

Nékám Kristóf kitért arra is, hogy a napokban megjelent a parlagfű, viszont csak a következő hónapban fog tüneteket okozni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását