2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Oroszország a fenyegetés

Az Egyesült Államok tiszteli a NATO-t, az Európai Unió tagországai a barátai, és Oroszországot tartja fenyegetésnek - jelentette ki Mitch McConnell, a szenátus republikánus frakciójának vezetője a kongresszusban tartott sajtóértekezletén.
2018. július 18. szerda 08:29 - HírExtra
 

McConnell egyúttal leszögezte: Oroszország "minden kétséget kizáróan" beavatkozott a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba.

A befolyásos republikánus vezető figyelmeztette Oroszországot, nehogy megpróbáljon beavatkozni az ősszel tartandó, úgynevezett félidős választásokba, amelyeken a képviselőház egészét és a szenátus mintegy harmadát választják újra, valamint több szövetégi államban kormányzóválasztás is lesz.

McConnell felvetette: lehetséges, hogy a szenátus újabb szankciókat hoz majd Oroszország ellen.

McConnell nyilatkozata illeszkedik azoknak az amerikai politikusoknak az eddigi megszólalásaihoz, akik bírálták Trump Helsinkiben elmondott és Oroszországot a 2016-os beavatkozás alól felmentő szavait. A legbefolyásosabb republikánus és demokrata párti politikusok már hétfőn megfogalmazták éles bírálataikat, és még a Donald Trumphoz közelálló Fox televízióban és a The Wall Street Journal szerkesztőségi állásfoglalásában is bírálatokkal illették az elnököt. "A hétfői közös sajtókonferencia zavarba ejtő volt" - fogalmazott a konzervatív The Wall Street Journal.

A Fehér Ház volt kommunikációs igazgatójától, Anthony Scaramuccitól kezdve a volt házelnökig, a Trumphoz rendkívül lojális Newt Gingrichig - akinek felesége a Trump-kormány vatikáni nagykövete - minden befolyásos politikus és közéleti személyiség azt hangsúlyozta, hogy az elnöknek korrigálnia kell mondandóját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását