2024. március 29. - Auguszta

Szigorítaná a Ptk-t a Jobbik

A büntető törvénykönyv (Btk.) szigorítását kezdeményezi a Jobbik annak érdekében, hogy súlyosabb büntetést kaphassanak a politikusokkal és velük együttműködőkkel kapcsolatos, valamint a brutális bűncselekmények - jelentette be szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Volner János, az ellenzéki párt alelnöke.
2018. augusztus 1. szerda 11:32 - HírExtra
 
A büntetőpolitika "a becsületes többséget védje, ne a bűnözők jogaira legyen kihegyezve, ne azt szolgálja" - érvelt.

Volner János megemlítette: a Marian Cozma megölése miatt elítéltek egyike egy 2013-as Btk.-módosítás eredményeként szabadulhatott idő előtt, a Jobbik ezzel szemben azt kezdeményezi, hogy az ilyen cselekmények a mainál hosszabb szabadságvesztéssel legyenek büntethetőek, a kedvezmény mértéke pedig, ha egyáltalán megmarad ez az intézmény, csökkenjen.

Jelezte: azt is szeretnék elérni, hogy az áldozatoknak megítélt kártérítés előzze meg a bűnügyi költségek rendezését. Abnormálisnak tartják, hogy miközben az állam be tudja hajtani a saját járandóságát, "az áldozatok családtagjai egy fillért nem kapnak" - mondta a Jobbik elnöke.

Kérdésre válaszolva Volner János elmondta: sok párttársához hasonlóan ő maga is támogatja a halálbüntetés ismételt bevezetését, noha tudják, ez nemzetközi szerződésbe ütközik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását