2024. március 19. - József, Bánk

Kemény viharkárok Németországban

Személyi sérüléseket, anyagi károkat és közlekedési fennakadásokat okozott Németországban a hőséget megszüntető vihar, amely péntekre virradóra hagyta el az országot.
2018. augusztus 10. péntek 14:20 - HírExtra
 

A nyugatról kelet felé tartó front heves esőzéssel és helyenként orkánerejű széllel haladt végig Németország felett. A legerősebb, óránkénti 140 kilométeres sebességű széllökéseket az Északi-tenger partján fekvő Büsumnál mérték a szövetségi meteorológiai szolgálat (DWD) pénteki jelentése szerint, amelyben kiemelték, hogy az előző nap délután kezdődött viharban országszerte több mint 330 ezer villámlást regisztráltak.

A vihar főleg az ország északi részét sújtotta, de máshol is okozott gondot, például Frankfurtban, az ország legnagyobb repülőterén, ahol csütörtök délután több mint fél órára le kellett állítani a forgalmat felhőszakadás miatt.

Sokhelyütt kicsavarodott fák, leszakadt ágak okoztak károkat és balesetet. Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Sassenbergnél négy ember megsérült, mert autójuk nekiütközött egy hirtelen az útra dőlő fának. Hambrugban két emberre zuhant rá egy fa, mindketten kórházba kerültek súlyos, nem életveszélyes sérülésekkel.

A vasúti és a közúti közlekedésben helyenként péntek délelőtt is fennakadások voltak, nem közlekedtek például az InterCity Express (ICE) vonatok a többi között Hamburg-Hannover és a Hamburg-Kiel szakaszon.

A vihar véget vetett a csaknem egy hónapja tartó kánikulának, a DWD előrejelzése szerint a hét hátralévő részében az eddigi 36-38 Celsius-fok helyett 31 fok lehet a legmagasabb nappali hőmérséklet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását