2024. március 19. - József, Bánk

Szavaznak a Sargentini-jelentésről

Legkorábban október második hetében kerülhet az Országgyűlés plenáris ülése elé a Sargentini-jelentést elutasító kormánypárti határozati javaslat. Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszönte meg a nemzeti szuverenitás mellett kiálló EP-képviselők támogatását - írta szerdai számában a Magyar Idők.
2018. szeptember 26. szerda 11:07 - HírExtra
 
A Magyarországot elítélő Sargentini-jelentésre, valamint a határőrizet nemzeti ellenőrzésének elvonását javasló európai bizottsági tervezetre reagáló határozati javaslat részletes vitára való előterjesztéséről kedden szavazott az Országgyűlés igazságügyi bizottsága, a részletes vita a következő bizottsági ülésen lesz.

A lap megjegyzi, hogy a határozati javaslatot a kormánypárti képviselőkön kívül Dúró Dóra is támogatásáról biztosította. A Mi Hazánk Mozgalom független parlamenti képviselője az egyetlen ellenzéki politikus, aki elutasítja a Sargentini-jelentést.

A Magyar Idők a Yahoo Newsra hivatkozva közölte azt is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök személyre szóló levélben köszönte meg a támogatást annak a 197 EP-képviselőnek, akik a Sargentini-jelentés ellen szavaztak Brüsszelben, illetve a plenáris vitában melléálltak.

A magyar kormányfő levelében nagyra értékelte a képviselőknek a nemzeti szuverenitás melletti kiállásukat és szolidaritásukat. Orbán Viktor emlékeztetett rá, hogy a jelentés gyanúsítgatásokra és ténybeli hibákra épül, és egyben nyomatékosította, hogy a migránspárti erők szégyenteljes támadása ellenére Magyarország nem enged a zsarolásnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását