2024. március 19. - József, Bánk

Szlovák-magyar drogelkapás

Magyar és szlovák rendőrök közösen számoltak fel egy kábítószerrel kereskedő bűnözői csoportot - közölte a rendőrség az MTI-vel szerdán. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt több emberrel szemben folytat nyomozást.
2018. szeptember 26. szerda 10:03 - HírExtra
 

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a rendőrök a látókörükbe került, metamfetaminnal üzletelő magyar bűnözőkből álló csoport ellenőrzése közben felderítették, hogy a hálózat egyes szálai Szlovákiába vezetnek. Az értékesítők egy 24 éves dunaszerdahelyi férfitól vásárolták a kábítószert.

A nyomozás során feltérképezték a teljes hálózatot, valamint azt, hogy a Magyarországon értékesített kábítószert egy 56 éves férfi raktározta Győrben, míg egy szintén győri 37 éves férfi a terjesztésben vett részt.

A Készenléti Rendőrség munkatársai szeptember 12-én összehangolt akciót tartottak, akkor fogták el a hálózat két magyar tagját. A hozzájuk köthető ingatlanokban összesen 8 kilogramm hasisgyantát, 1,2 kilogramm metamfetamint, 0,5 kilogramm amfetamint, kokaint és kábítószer-gyanús tablettákat, illetve azok előállításához szükséges tablettázógépet, valamint nagy mennyiségű készpénzt foglaltak le.

Egy győri zárkerti ingatlanban droglabort is találtak. Ott mintegy 100 liternyi, kábítószer-gyártáshoz szükséges alapanyagot, valamint egyéb előállítási eszközöket találtak és foglaltak le.

A magyarországi akciót követően a szlovák Nemzeti Nyomozó Ügynökség megkezdte a szlovák elkövetői kör felszámolását. A szlovák rendőrök 8 embert fogtak el, 26 ingatlant kutattak át, ahol több kilogramm marihuánát, 104 gramm metamfetamint és nagy mennyiségű valutát találtak, illetve felszámoltak egy professzionálisan felszerelt vadkender ültetvényt.

A magyar gyanúsítottak letartóztatását a bíróság elrendelte, a nyomozást a KR NNI szakértők bevonásával és a szlovák hatóságokkal együttműködve folytatja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását