2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Sztárparádé a Duna Arénában

A tavalyi zajos siker után idén is sztársportolók showműsorával várja a vízi sportok barátait a Vizesgála, amelyre most az impozáns Duna Arénában kerül sor, november 25-én. Több mint 30 olimpiai, világ- és Európa-bajnok méri össze az erejét egy-egy barátságos meccs vagy bemutató erejéig, összesen 7 sportágban.
2018. október 12. péntek 13:47 - HírExtra
 
 Ezúttal azonban nemcsak a bajnokok, hanem a közönség is kipróbálhatja a profi versenymedencét: délelőtt ugyanis egy amatőr úszóversennyel indul a program.

A Vizesgála napjának délelőttjén egy úszóverseny várja az érdeklődőket, amelyre bárki nevezhet edzettségi szinttől függetlenül, 500, 1500 és 3000 m-es távokra. A résztvevők a kiválasztott táv teljesítésével Ötpróba-pontokat szerezhetnek. (Az Ötpróba az ország egyik legnagyobb, kb. 20 000 tagot számláló szabadidősport-közössége. Az ötpróbázók különféle sportágak űzésével pontokat szerezhetnek, amelyeket később értékes sportfelszerelésekre válthatnak be.)

Az úszóversenyre nevezők úszósapkát és Ötpróba regisztrációt kapnak ajándékba, illetve egy ingyenes kardiológiai szűrésen is részt vehetnek. A vizsgálatokat dr. Merkely Béla, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója, egyetemi tanár, az MTA doktora és kiváló szakemberekből álló csapata végzi.

Az úszóversenyt délután a Vizesgála követi, amelynek során több mint 30 olimpiai, világ- és Európa-bajnok tart showelemekkel tarkított, bravúros sportbemutatókat, és játszik barátságos minimeccseket. Csak néhány nagy név a sztársportolók hosszú sorából: Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes úszó; Gangl Edina Európa-bajnok vízilabdázó; Kövér Márton sokszoros világbajnok kenus; Kásás Tamás és dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázók; Szabó Gabriella, Kammerer Zoltán és Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakozók stb. A műsorszámok között csillagszóróúszás, kajakfutam, szinkronúszás-bemutató, SUP bemutató, kajakpóló-mérkőzés, sárkányhajó-bemutató és vízilabdameccs is szerepel.
Forrás: sportagvalaszto
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását