2024. március 19. - József, Bánk

Nem így szűnik meg a hajléktalanság

A hajléktalanság nem fog megszűnni attól, hogy hétfőtől kezdve senki sem tartózkodhat életvitelszerűen közterületen – szögezi le a Magyar Szociális Fórum a hétfőn életbe lépő adminisztratív tilalommal kapcsolatban.
2018. október 14. vasárnap 12:15 - HírExtra
  

Az emberjogi szervezet tudatta, hogy október közepéig négy személy vesztette életét hypothermia következtében. Hárman a szabad ég alatt hűltek ki, a negyedik pedig fűtetlen otthonában.

A hajléktalanságot csak okainak kiküszöbölésével lehet megszüntetni: meg kell szüntetni a kilakoltatásokat, a sorsukra hagyott embereket fedélhez, nem pedig menedékhelyhez kell juttatni, szociális bérlakásokat kell építeni luxuslakások helyett, a lakhatási költséget is magában foglaló tisztességes bért kell adni azoknak, akik nem kapnak ilyent!

Tömegméretei miatt társadalmi kérdéssé vált a hajléktalanság és a fagyhalál a rendszerváltás óta. A tiltás tüneti kezelés, pótcselekvés, nem gyógyítás.

Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter nem válaszolt a Magyar Szociális Fórum hajléktalansággal és fagyhalállal kapcsolatos megkeresésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását