2024. március 19. - József, Bánk

Megy a propaganda: ezért jobb a CSOK

A csok (családi otthonteremtési kedvezmény) jól működő rendszer, hatékonyabb a lakáskasszáknál - mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.
2018. október 18. csütörtök 08:10 - HírExtra
 

Kovács Zoltán közölte: a lakáskasszákból kevesebb lakás épült az elmúlt tíz évben, mint az elmúlt három évben a csok-ból.

Elmondta azt is, hogy a csok-kal kapcsolatban - különösen a vidéki településeket, valamint a használt lakások felújítását érintően - több új elemet kívánnak bevezetni.

A kormány konkrétumokat még nem tárgyalt, de a következő hetekben megszülethetnek a szükséges döntések, és még az év vége előtt megismerhető lesz az új konstrukció - közölte.

A kormányszóvivő a közigazgatást érintő létszámleépítésről azt mondta: a központi közigazgatásban 18 százalék körüli az érintettek aránya.

Akiknek munkája feleslegessé válik, azok számára az állam minden segítséget megad, hogy helyet találjanak maguknak. Ezzel együtt a közigazgatásban komoly béremelés is lesz, piaci vagy azt megközelítő béreket tudnak majd adni - mondta.

Az EU-tagországok állam-, illetve kormányfőinek Brüsszelben zajló csúcsértekezletéről Kovács Zoltán megismételte: Magyarország számára a Frontex nemzeti szuverenitást csorbító javaslata nem elfogadható.

Megjegyezte: ezen véleményükkel nincsenek egyedül, még Angela Merkel német kancellár is úgy nyilatkozott, hogy nincs meg a kellő konszenzus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását