2024. március 19. - József, Bánk

Ártatlan hajléktalan a bíróság előtt

Pénteken tárgyalják az első Budapesten őrizetbe vett hajléktalan ember ügyét.
2018. október 19. péntek 13:46 - HírExtra
 
Ahogyan arról a hvg.hu is beszámolt, ma Budapesten is előállították az első hajléktalan embert életvitelszerű közterületen való tartózkodás szabályainak a megsértése miatt. A nő 72 órás őrizetbe vételét a rendőrség elrendelte. Védelmét a bíróság előtt az Utcajogász Egyesület ügyvédei látják el.

A tárgyalására 2018. október 19-én, 13 óra 15 perckor kerül sor a Fővárosi Törvényszék épületében (1027 Budapest, Fő u. 70-78.). A rendőrség tájékoztatása szerint a tárgyaláson a hajléktalan nő személyesen nem lesz jelen, csak telekommunikációs eszköz útján, amelyre korábban még nem volt példa. A bírósági tárgyalás nyilvános lesz, azon megjelenhetnek a sajtó képviselői.

A nyugdíj előtt álló nő öt hónapja vált hajléktalanná, miután élettársa halála után nem maradhatott tovább közös otthonukban. Jelenleg alkalmi munkákból él, korábban takarítóként és segédápolóként is dolgozott gyermekkórházban. Előállításakor vele lévő kiskutyáját menhelyre vitték. Az előállításra azért került sor, mert október 17-én, egy napon belül háromszor figyelmeztették rendőrök, így október 18-án délben a negyedik alkalommal már a törvény szerint meg kellett indítani az eljárást.
Forrás: Utcajogász Egyesület
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását