2024. március 19. - József, Bánk

M1, szakértő, EU ellenesség

Az olaszoknak elegük van az Európai Unió pénzügyi megszorító intézkedéseiből - mondta Szomráky Béla szakértő az M1 aktuális csatornán hétfőn.
2018. október 29. hétfő 09:57 - HírExtra
 

Szomráky Béla a római kormány és az EU költségvetési vitájával kapcsolatban azt mondta: az olaszok úgy látják, hogy az EU szigorú monetáris szabályai a németeknek és kissé a franciáknak kedveznek, Olaszország azonban ezek betartásával soha nem jutna ki az adósságcsapdából, mivel ez a szigor nem segíti sem a fogyasztást, sem a termelést.

Az olaszok nem kérnek abból, hogy külföldről, különösen Németországból mondják meg nekik, mit csináljanak - jegyezte meg.

Az új olasz kormány az előző kabinet által ígért 0,8 százalékról 2,4 százalékra emelte a jövő évi költségvetés tervezetében a hiányt a választási kampányban megfogalmazott jóléti programjára hivatkozva. Az EU azonban a napokban a tervezet néhány héten belüli módosítását kérte, ezt azonban az olasz kormány visszautasította. Olaszország államadóssága meghaladja az ország GDP-jének 131 százalékát, aránya a második legmagasabb az EU-ban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását