2024. március 19. - József, Bánk

Jól megy a turizmus Magyarországon

A turizmus jó teljesítménye nem szakadt meg a nyári szezon végével, szeptemberben az ország minden részében nőtt a vendégforgalom, a belföldi forgalom pedig jelentősen emelkedett - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közzétett adatait kommentálva.
2018. november 9. péntek 12:29 - HírExtra
 

A KSH jelentése szerint szeptemberben a belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 7,9 százalékkal nőtt a kereskedelmi szálláshelyeken, a külföldi vendégek által eltöltött éjszakáké 0,5 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele folyó áron 11,0 százalékkal 48,7 milliárd forintra emelkedett. Az év első kilenc hónapjában a kereskedelmi szálláshelyek 5,2 százalékkal több vendéget, valamint 3,9 százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak az előző év azonos időszakához képest, és folyó áron 9,4 százalékkal több, összesen 388,7 milliárd forint bruttó árbevételt értek el.

A belföldi vendégforgalom kiemelkedő bővülése azt mutatja, hogy a magyar családoknak egyre több pénzük jut a szabadidő tartalmas eltöltésére, és egyre szívesebben járják be az országot, ezt ösztönzi a turisztikai ügynökség őszi forgalomélénkítő kampánya is - hívta fel a figyelmet az MTÜ. Hozzátették azt is, hogy a külföldi turistákat a legújabb országimázs kampánnyal ösztönzik Magyarország felfedezésére.

A közlemény szerint a növekvő forgalom és a szezonalitás csökkenése miatt a szálláshelyeknek, vendéglátóhelyeknek is jobban megéri tovább nyitva tartaniuk az évben.

A turisztikai ügynökség az első három negyedév adatai alapján arra számít, hogy 2018-ban is kiemelkedő évet zár a turizmus Magyarországon, miután az ágazat minden fontos mutatója javult.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását