2019. augusztus 17. - Jácint

Trump most Pakisztánt pocskondiázta

Elutasította Donald Trump amerikai elnök Pakisztánhoz intézett bírálatát Imran Hán pakisztáni kormányfő hétfői Twitter-bejegyzéseiben.
2018. november 20. kedd 08:14 - HírExtra
 

A miniszterelnök Trump bírálatait az országa"pocskondiázásaként" minősítette. Az amerikai elnök ugyanis a Fox News amerikai hírtelevíziónak adott, vasárnap sugárzott interjújában úgy fogalmazott: Iszlámábád elfogadja az amerikai pénzügyi támogatást, de semmivel nem viszonozta azt.

Trump az interjúban kritizálta saját országa hadsereget azért, mert nem végzett Oszama bin Ladennel, az al-Kaida alapítójával és egykori vezetőjével, Pakisztánt pedig azért, mert a néhai terrorista vezér évekig ott tartózkodott, mielőtt amerikai katonák 2011-ben rajtaütöttek és megölték.

Az amerikai elnök úgy fogalmazott: bin Laden Pakisztánban élt, miközben az Egyesült Államok évi 1,3 milliárd dollárral támogatta Pakisztánt. Hangsúlyozta, hogy Washington már nem tesz így, mióta ő leállította a támogatásokat.

A pakisztáni kormányfő szerint tisztázni kell néhány dolgot. Emlékeztetett: az országa csatlakozott az Egyesült Államok elleni 2001-es terrortámadások után Washington vezetésével indított terrorellenes háborúhoz, amelyben 75 ezer pakisztáni halt meg, milliók váltak földönfutóvá és 123 milliárd dolláros gazdasági veszteség érte Pakisztánt. "A 20 milliárd dolláros amerikai +segély+ csupán csekélység volt" - szögezte le Imran Hán.

A kormányfő rámutatott arra is: ahelyett, hogy az Egyesült Államok Pakisztánt okolná kudarcaiért, meg kellene vizsgálnia, miért erősebb mint valaha a tálib mozgalom Afganisztánban, ha állítólag már 1 ezer milliárd dollárt költött az ottani háborúra, amelyhez 140 NATO-katonát és az afgán biztonsági erők 250 ezer tagját mozgósítottak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását