2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Újabb fideszes média-hazugság bukott le

Fővárosi Törvényszék: Nincs létjogosultsága a valótlan, kitalált tényeket állító/terjesztő/híresztelő újságírásnak.
2018. november 23. péntek 15:05 - HírExtra
 

A Fővárosi Törvényszék kedden elsőfokon több, mint 8 millió forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte a Ripostot, a Lokált, a TV2-t, az origót, és a közmédiát. A fideszes álhírgyárak még 2017 szeptemberében terjesztették azt a mesét, hogy Vona Gábor a "testőrét" küldte be a Ripost szerkesztőségébe, hogy ott "bűncselekményeket" kövessen el.

A cikk megjelenése után az N1 televízió egy felvételt hozott nyilvánosságra, mely egyértelműen cáfolta a kitalált történetet, ennek ellenére a hazugságot a Fidesz széles körben terjesztette.

"A bizonyítékok ellenére a fideszes ügyvédek a tárgyaláson mindvégig tagadták, hogy az általuk képviselt hazugsággyárak jogsértést követtek volna el, holott ők is tisztában voltak a tényekkel"- kommentálja közleményében a Jobbik.

A Törvényszék megállapította, hogy a közmédiának kiemelt felelőssége van az ügyben, ugyanis a hiteles tájékoztatás követelményét megszegve közpénzből finanszírozott televízió útján terjesztette a valótlan tényállításokat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását