2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Bob Dylan és Neil Young a Hyde Parkban

Először fordul elő, hogy az amerikai zene élő legendái, Bob Dylan és Neil Young közösen lesznek egy brit fesztivál húzónevei. A két sztár jövő júliusban a British Summer Time-on játszik a londoni Hyde Parkban.
2018. november 27. kedd 14:27 - HírExtra
 

A szervezők egyelőre nem közölték, milyen sorrendben fognak színpadra lépni, de az biztos, hogy Dylan és Young lesz a londoni fesztivál két fő attrakciója - adta hírül kedden a bbc.com.

A 77 éves Bob Dylan és a 73 esztendős Neil Young már az elmúlt évtizedekben is zenélt egy színpadon, először 1976-ban, amikor a legendás Band búcsúkoncertjén játszottak San Franciscóban.
A két előadó olykor dalaiban is említést tett a másikról és nagy tisztelője egymásnak. Neil Young 2005-ben a Time magazinnak adott interjúban úgy fogalmazott, ő maga csak egy tanuló Bob Dylanhez képest, és soha nem lesz olyan: "Ő a mester. Ha bárki más szeretnék lenni, őt választanám". Dylan 2007-ben a Rolling Stone magazinnak mondta azt, hogy nagyra tartja Neil Young őszinte stílusát, istenáldotta tehetségét. "Az ő hangja és énekdallamai mindenen áthallanak, amit csak csinál. Senki sincs az ő szintjén".

A 2016-ban irodalmi Nobel-díjat kapott Bob Dylan tavaly nyáron turnézott legutóbb Nagy-Britanniában, Neil Young két évvel ezelőtt a londoni O2 fesztiválon lépett fel. Mindkét zenész jelentkezett idén lemezzel. A rocktörténelem egyik legnagyobb hatású egyéniségének tartott Dylan, aki mögött immár csaknem hat évtizedes pályafutás áll, More Blood, More Tracks címmel 1975-ös legendás kiadványa idejéből származó kiadatlan felvételeit publikálta. A szókimondó, politizáló dalszövegeiről híres, a hatvanas évek közepén a Buffalo Springfield tagjaként ismertté vált gitáros-énekes, Neil Young a Promise of the Real elnevezésű csapattal Paradox címmel jött ki új anyaggal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását